Musical groep 8

Planet Challenge –

een intergalactisch schoolkamp

Deze musical is door scholen te bestellen. Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op via het Contactformulier

De originele uitvoering van Planet Challenge is een combinatie van vooraf opgenomen film(effecten), voice-overs, projectie en spel. Er kan ook gekozen worden voor het uitvoeren van de musical zonder film en projectie. In de handleiding bij het script staan beide opties beschreven.

eindmusical

Waar gaat de musical over?

Het is zover: groep 8 gaat op kamp! De tenten worden opgezet, de kinderen doen spelletjes, voetballen, koken en verheugen zich op de bonte avond. Maar, helaas heeft niet iedereen het naar zijn zin. De verlegen Fenna wil liever naar huis en loopt weg. Wat komt zij tegen in het bos? Is het een gewone boom of een geheime portal? Een aantal klasgenoten gaat haar zoeken. Als ze allemaal terugkomen lijkt Fenna wel veranderd. Wat is er met haar gebeurd? Sommige kinderen zijn nieuwsgierig geworden en gaan op ontdekking. Wat staat ze allemaal te wachten? Het blijkt geen gewoon kamp te worden, maar een avontuur vol andere werelden en uitdagingen.

In dit verhaal komen een aantal kinderen tijdens het groep 8-kamp, via een geheime portal in een boom, op vier vreemde planeten terecht. Daar worden zij geconfronteerd met een andere wereld en met zichzelf. De verlegen Fenna belandt op planeet Chaotica, waar de bewoners staan te springen om een nieuwe leider. De stoere en brutale Nick komt op planeet Sportania, waar meedoen misschien wel belangrijker is dan winnen. De drie lolbroeken Pieter, Danny en Bobbie vinden hun uitdaging op planeet Graptopia, waar de bewoners niet meer kunnen lachen. De verwende tweeling Floris-Jan en Liselore beleeft hun challenge op planeet Chillaria, waar iedereen heel relaxt is en men niet veel geeft om materiële zaken. Bij terugkomst op het kamp zijn de kinderen toch wat wijzer en blijer geworden…

Planet Challenge is een eigentijdse musical met speciaal voor dit stuk gearrangeerde muziek. Het is origineel, grappig en soms gevoelig en biedt, door de variatie in rollen, voor elk kind iets leuks. Hoe het verhaal precies verloopt is uiteraard in het uitgebreide script te lezen.

Een greep uit de reacties

na de première op 29 juni 2017

Bas: “Het was fantastisch!! Wat een supervette musical!! Dikke complimenten.”

Pien: “Supertrots op onze kinderen!!!”

Rob: “Geweldig was het!!!!! Nogmaals complimenten.”

Madou: “We hebben genoten (duimpje).”

Inge: “Juul vond het helemaal GEWELDIG om te zien vanmiddag!”

Manon: “Het was echt geweldig!! Zo fijn dat ik vanavond nog een keer mag.”

Hoe lang duurt het?

1 uur en 15 minuten.

Thema’s

Schoolkamp, Uitdagingen (challenges), Openstaan voor nieuwe dingen, Verlegenheid overwinnen, Humor, etc.

Welke rollen zijn er?

Groep 8’ers, Verlegen Fenna, Groep 8’ers die Fenna zoeken, Stoere/brutale Nick, de Lolbroeken Pieter, Danny en Bobbie, Verwende tweeling Floris-Jan en Liselore, Bewoners van planeet Sportania (Sportianen, de coach en verzorger Bidon), Bewoners van planeet Chaotica (Chaoten), Bewoners van planeet Graptopia (Graptopianen), Bewoners van planeet Chillaria (Vrije Vogels).

Hoeveel rollen zijn er?

Dit stuk kan aangepast worden aan het aantal leerlingen. Ook kunnen jongens- en meisjesrollen worden gewisseld. In de originele uitvoering stonden in totaal 31 kinderen op het toneel. Er zijn een aantal grotere rollen (de kinderen die verdwijnen), maar het aantal overige groep 8’ers en de planeetbewoners kan naar wens worden vergroot of verkleind. Omdat er ook kleine rollen zijn, kunnen die ook gecombineerd worden zodat iemand een dubbelrol heeft. Om iedereen voldoende aan bod te laten komen speelt ieder kind een groep 8’er en een of twee verschillende planeetbewoners. Bij aankoop van de musical ontvangt u een schema met alle rollen en scènes.

Foto-impressie van de première

basisschool elckerlyc heiloo 2017

De liedjes

Speciaal voor deze musical zijn zes nieuwe, hedendaagse liedjes gecomponeerd. Vijf daarvan zijn hieronder te beluisteren (het eindlied ‘Laat ons maar gaan’ staat hier (nog) niet bij). Daarnaast zijn er een aantal geluidseffecten die in diverse scènes gebruikt worden.

In de musical zit ook een potten- en pannenlied, tijdens het koken op kamp. Dit kan zelf met de kinderen worden ingevuld. Uiteraard staat een suggestie in het script. Het is ook mogelijk om kinderen die graag een instrument bespelen, dit te laten doen als intro bij lied 5.

Luister naar de liedjes uit de musical!

1. ‘We gaan op kamp’ – Het openingslied
2. ‘Gewoon doen’ – op planeet Chaotica
3. ‘Lekker sporten’ – op planeet Sportania
4. ‘Doe maar lekker met ons mee!’ – op planeet Graptopia
5. ‘Het is okay’ – op planeet Chillaria
Een van de sound-effects uit de musical

Impressie van het script

Om een goede indruk te krijgen van deze musical is hieronder het eerste gedeelte van het script vrij in te zien. Het betreft maar liefst de eerste vier scènes. Als u enthousiast bent geworden en deze musical wilt bestellen, dan ontvangt u uiteraard het totale script (totaal 11 scènes) en alle onderdelen (zie de informatie hieronder bij ‘Wat kost het?’). We zijn benieuwd naar jullie reacties, dus neem gerust contact met ons op via het Contactformulier.

Wat kost het?

De prijs voor het afnemen van de musical is € 175,- (voor eenmalig gebruik).

Dit is inclusief: toelichting voor de leerkracht, script (printklare instudeerversie voor de kinderen en een uitgebreidere versie voor de leerkracht), rollenschema, overzicht decor/kleding/rekwisieten, afbeeldingen en logo voor projectie, geluidseffecten en songs (tekst en bestand met en zonder zang).

Kijk hier naar een fragment uit de musical

Intermezzo van de lolbroeken (basisschool Elckerlyc heiloo)

De makers

Idee, script, songteksten: Natalie Bottemanne

Liedjes, sound-effects: Bang Zoom Media (Marco Stoorvogel)

De muziek, foto’s en filmpjes op deze pagina/website mogen niet door derden worden gebruikt zonder toestemming van de rechthebbenden. © Natalie Bottemanne/Marco Stoorvogel