Over mij

Natalie luistert, schrijft, vertelt

Mijn naam is Natalie Bottemanne. Ik ben geboren op eerste kerstdag 1970. Samen met mijn man Marco en zoon Rover (16) woon ik in Heiloo, vlakbij de Noord-Hollandse kust.

Schrijven hoort bij mij.

Lezen en schrijven vond ik op jonge leeftijd al heel erg leuk. Het leerde mij andere werelden kennen en hielp ook om grip te krijgen op de dingen. Nog steeds schrijf ik gelukkig graag, zowel zakelijk als fictie. Ik observeer en luister met aandacht. Tijdens interviews kom ik tot de kern van de boodschap en meer. Ik hou ervan om mij in een persoon, organisatie of onderwerp te verdiepen. Ik heb een hoofd vol (creatieve) ideeën. Ik zoek orde, maar omhels soms ook de chaos. Ik hou van verhalen met een lach en een traan, zoals het leven is.

Van webtekst tot levensverhaal. Van redactioneel artikel tot fictie.

Alleen tekst of projectcoördinatie in tekst en beeld

Naast tekst is beeld ook altijd belangrijk voor mij geweest. Daarom was mijn opleiding (HBO) Vormgeving & Communicatie de juiste keuze. Het vormde mij zowel creatief als commercieel. Bij mediabedrijf Sanoma werkte ik voor verschillende tijdschriften. Een medium waar de juiste mix van tekst en beeld mede bepalend is voor het succes.

Natalie luistert, schrijft en….

vertelt?

Ja, dat klopt. Tekst komt namelijk soms nog meer tot zijn recht als het wordt uitgesproken. Ik ben voorstander van het zo vroeg mogelijk voorlezen aan kinderen. Het vergroot de woordenschat. Een stem is belangrijk. En leuk om als instrument in te zetten. Zingen doe ik als hobby, maar ik ben ook inzetbaar als voice-over.

Empathie | Creativiteit | Humor | Verbinding | Familie | Lezen | Muziek | Interieur.

Na een leuke en mooie carrière in o.a. de bladenwereld heb ik in 2006 bewust gekozen om tijd vrij te maken voor het moederschap en eigen (schrijf)projecten. Dat resulteerde o.a. in het bedenken van het character Tibbe en het babyboek ‘Ik ben Tibbe…Wie ben jij?’.

Daarnaast ben ik op de achtergrond betrokken bij Bang Zoom Media, een full service reclamebureau. Vanaf 2016 tot eind 2018 schreef ik regelmatig artikelen en ondernemersportretten voor lokaal weekblad De Uitkijkpost in Heiloo.

In januari 2017 startte ik met Natalie Bottemanne luistert, schrijft, vertelt om al mijn activiteiten onder te brengen. Dat zelfde jaar schreef ik de school-eindmusical Planet Challenge – een intergalactisch schoolkamp. Verder werk ik aan het voltooien van mijn eigen roman en kinderboek.

CV

Tussen 1997 en 2006 werkte ik als Project-/actiecoördinator bij weekblad Flair en Junior marketing manager line-& brandextensions bij de Jonge vrouwenbladen (beide bij Sanoma uitgevers). Tevens als Marketing/Traffic assistent afdeling Boeken & Albums (VNU Tijdschriften) en Commercieel/redactioneel planner (VNU Admedia).

Daarvoor werkte ik als Externe Public Relations Coördinator (Sony Nederland) en Projectmedewerker Voorlichting (Instituut Midden- en Kleinbedrijf).

Opleiding: 1990-1995: HEAO Ichthus Hogeschool Rotterdam: Vormgeving & Communicatie