| Cas Bottemanne

Welkom op de pagina van mijn vader Cas Bottemanne. Omdat Cas op 23 september 2020 de nog steeds jeugdige leeftijd van 80 jaar heeft bereikt, vonden wij het als familie eindelijk tijd voor een expositie van zijn creatieve werk. Omdat een expositie op locatie in coronatijd helaas wat lastig was, tonen wij op deze website een deel van zijn schilderijen. Wie weet komt de expositie op locatie er ook nog van. Dan proosten we alsnog met zijn allen op zijn werk!

Van jongs af aan een tekentalent

Cas is op 23 september 1940 geboren in Alkmaar. Als kind hield hij al van tekenen en hij ontwikkelde een eigen cartoon-achtige stijl. Zijn tekeningen sierden velen uitnodigingen en feestgidsen. Dat begon bij zijn eerste baan bij een drukkerij in Heerhugowaard. De reproductie ging toen met ‘stencils’ en Cas mocht de tekst opleuken met zijn illustraties. Cas had graag tekenleraar willen worden, maar dat zagen zijn ouders liever anders. Een andere baan was ook gezien het tijdsbeeld de veilige weg. Tekenen en schilderen bleef daarom een hobby, waar hij wekelijks mee bezig is. Leuk om te zien dat de creatieve genen zijn doorgegeven aan zijn zoon, dochter en kleinzoon.

Om naast zijn werk het tekenen en schilderen weer op te pakken, volgde hij een Loi-cursus Tekenen en in 1983/1984 een cursus bij Galerie De Kapberg in Egmond aan de Hoef. Sinds oktober 2002 is Cas lid van Perspectief (vereniging voor beeldende vormgeving) in Bakkum. Daar werkt hij elke dinsdagochtend aan zijn schilderijen. Cas experimenteerde met verschillende technieken en materialen. Van olieverf tot pastelkrijt, van houtskool tot acryl. De laatste jaren werkt hij voornamelijk met acrylverf. Hij heeft een voorliefde voor landschappen, waaronder duin en kust. Naast realistisch werk, werkt Cas ook meer abstract met kleurvlakjes en zwarte lijnen.

Een selectie van zijn werk

Onderwerpen: Zee|Landschap|Figuratief|Grafisch/Tak|Stillevens|Gebouwen|Bloemen

De schilderijen hebben in werkelijkheid verschillende formaten (meestal A3 formaat). Door de opmaak van deze pagina is niet altijd goed te zien of het liggend of staand werk betreft (soms is alleen een deel van het schilderij zichtbaar).