Leporello illustratie by Naan

Een leporello is een harmonicaboek. Het is papier dat in meerdere slagen zigzag is gevouwen. Je kunt het als boekje open vouwen (met een cover en dan vervolgens ‘leesbaar’ per twee pagina’s), maar ook in zijn geheel rechtop neerzetten. Dan zie je dus de pagina’s achter/naast elkaar. De leporello die ik maakte (titel: ‘Henk is overal’) is geïnspireerd op een gedicht van J.A. Deelder (“Je bent overal, in de ruimte, die je inneemt.”), maar gaat los daarvan over een figuurtje (Henk) dat overal is en vanuit minder zichtbaar zijn (onder de grond) zichtbaarder wordt en uitvliegt. De illustraties zijn gemaakt in Oostindische inkt (met een licht kleuraccent op het jurkje met markers). De werkelijke afmeting per pagina is 12,5 cm x 16,5 cm.

Cover/Pagina 1 Leporello ‘Henk is overal’ Illustratie van Naan 2019
Pagina 2 – 3 Leporello ‘Henk is overal’ Illustratie van Naan 2019
Pagina 4 – 5 Leporello ‘Henk is overal’ Illustratie van Naan 2019
Pagina 6 – 7 Leporello ‘Henk is overal’ Illustratie van Naan 2019
Achterkant Leporello ‘Henk is overal’ Illustratie van Naan 2019
Posted on: 13 december 2019, by :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.