Focus

Als je koppie boordevol ideeën zit, zoals op het plaatje hierboven, en je daar zelfs kriebels van in je buik hebt, is het soms moeilijk om keuzes te maken. Althans, voor mij.

Er zijn meerdere leuke projecten en bezigheden die om aandacht schreeuwen. Ik ben gek op schrijven en inmiddels al jaren bezig met het uitwerken van een roman-idee en een kinderboek. Daarnaast schrijf ik redactionele artikelen voor de lokale krant, en bekwaam ik mij momenteel in het vak van voice-over. Maar ook het schrijven van levensverhalen, waar ik eerder van geproefd heb, smaakt nog steeds naar een vervolg. Gelukkig hebben alle zaken wel een overeenkomst. Het past allemaal in het kader van ‘luisteren, schrijven en vertellen’. Maar al die projecten die borrelen en sudderen, veranderen qua prioriteit en vragen om tijd, energie en actie. En dan heb ik het nog niet eens over mijn gezin, huis en hobby’s, want die vragen ook om aandacht.

Ik wil het allemaal, en ook nog eens heel goed doen. Herkenbaar voor velen gelukkig.

Maar het woord FOCUS komt wel meer en meer boven drijven. Want hoe zorg je dat iets goed lukt en aan (mijn eigen) perfectionistische maatstaven voldoet, en hoe houd je het plezier in alles, als alles nu eenmaal niet tegelijk kan?

Keuzes maken. Het kan niet anders. En ik durf dat bijna niet te doen. Want er is zoveel leuk 🙂

Laat ik het maar nemen zoals het komt. Wie weet geeft het online zetten van mijn website, en het kenbaar maken aan mijn netwerk welke activiteiten nu een rol spelen in mijn leven, een zetje in de goede richting.

Posted on: 15 september 2016, by :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.